Cupcakes med pistasch och limefrosting
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa
0:54

Efter reklamen: Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

(0:54)

Slå på ljud

Cupcakes med ­pistasch och ­limefrosting

ca 12 stycken

cupcakes med pistasch och limefrosting
Stine Christiansen

100 g smör

100 g osaltade pistaschnötter utan skal

3 medelstora ägg

150 g strösocker, ca 1 ¾ dl

1 dl mjölk

100 g mandelmassa

1 ½ tsk bakpulver

200 g vetemjöl, ca 3 ⅓ dl

½ tsk salt

Garnering

½ lime

200 g rumsvarmt smör

300 g florsocker, ca 5 dl

ett par droppar grön hushållsfärg

osaltade pistaschnötter

ev ätliga blommor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°. Smält ­smöret. Mixa nötterna till en mjölig konsistens. Vispa ägg, socker, smör och mjölk. Finriv mandel­massan och vänd ner i smeten.

2. Tillsätt pistaschmjöl, bakpulver, vetemjöl och salt. Vänd runt försiktigt tills allt är väl blandat. Rör du för mycket blir kakorna tunga och kompakta.

3. Fyll muffinsformar ²/₃ med smet och grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter, känn efter med sticka att de är klara. Låt kallna helt på galler.

4. Garnering: Pressa saften ur ­limen. Vispa smöret några minuter tills det är ljust och poröst. Tillsätt florsocker, lite åt gången, under fortsatt vispning till en luftig kräm. Blanda hushållsfärg och limesaft och vispa ner i frostingen.

5. Bred frostingen på toppen av varje muffins. Hacka pistaschnötter och strö över tillsammans med blommor.

Mest läst