Citronfromage recept.
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa
0:54

Efter reklamen: Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

(0:54)

Slå på ljud

Citronfromage

6–8 personer

recept citronfromage
Cecilie Svensson

3 citroner

1 stor lime

3 gelatinblad

1 vaniljstång

4 stora ägg

175 g strösocker, ca 2 dl

3 dl vispgrädde

Garnering

2 dl vispgrädde

gula sockerpärlor

ev citronmeliss

ev syrenblommor

Gör så här

1. Riv citron- och limeskal och ­pressa ur saften. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.

2. Vispa ägg, socker och vaniljfrön med elvisp över vattenbad. Se till att inget vatten hamnar i skålen! Vispa i 6–8 minuter tills massan är vit, skummande och seg.

3. Värm citrussaft och skal så att det blir ljummet. Krama ur vattnet ur gelatinet och vänd ner i citrussaften, rör runt tills det är helt upplöst. Vänd samman saften och äggblandingen.

4. Vispa grädden och vänd ner i ägg- och citrusblandningen. Häll fromagen i portionsglas och låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar.

5. Garnering: Vispa grädden och toppa fromagen med en klick. Strö över sockerpärlor och ev citron­meliss och blommor.

Mest läst