Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

De bästa barerna för alkoholfritt i Stockholm

07 mar, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
En god drink behöver inte innehålla alkohol och allt fler barer och restauranger erbjuder både goda och spännande drinkar för dig som vill avstå alkoholen. Vi tipsar om bra favoritbarer och ölhak som satsat på drinkar och öl med lägre alkoholhalt.
Annons

I takt med att allt fler väljer alkoholfritt ökar också utbudet av alkoholfria drycker på menyerna. Men var ska du gå om du känner för att festa med en vit kväll? Som tur är finns allt fler barer som också satsar på de alkoholfria alternativen där du inte hänvisas till juice eller mineralvatten. När det gäller så kallade mocktails, har nya produkter gjort det lättare för bartenders att göra drinkar med vuxnare smaker. Till exempel Seedlip som räknas som den första alkoholfria spriten och som är grunden i många övertygande drinkar.

Vi har listat några höjdarkrogar i Stockholm där du lätt kan skippa alkoholen utan att missa smaken.

Videgård

Videgård på Humlegårdsgatan har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Under mars månad satsar Stureplangruppen extra på alkoholfria drinkar, och de lär ju inte lägga av efter det. Testa till exempel en välkomponerad mocktail på Videgård som nyligen kammade hem Gulddraken för bästa bar, mycket tack vare sina alkoholfria alternativ. Du hittar Videgård på Humlegårdsgatan.

Annons

Adress: Humlegårdsgatan 17

Downtown Camper/The Nest

The Nest på Downtown Camper har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Inne på Scandics undangömda hotell Downtown Camper vid Brunkebergs torg hittar du cocktailbaren The Nest kan du testa en riktigt bra alkoholfri Gin & tonic eller en Virgin Mary i härlig miljö.

Adress: Brunkebergs torg 9

Tjoget

Tjoget vid Hornstull har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Lika fingerfärdiga som de är med sina vanliga cocktails är de med sina mocktails. Mysigt, mycket folk och alkoholfria drinkar utöver det vanliga hittar du i denna prisbelönta cocktailbar vid Hornstull på Södermalm.

Annons

Adress: Hornsbruksgatan 24

Penny & Bill

Penny & Bill på Östermalm har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Som de skriver i sin meny är deras mocktails lika viktiga som alkoholhaltiga drinkar. Den här gastrobaren på Östermalm utlovar nyskapande drinkar och det gäller såväl med och utan alkohol i den stimmiga och livliga miljön.

Adress: Grev Turegatan 30

Surfers

Surfers på Regeringsgatan har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Blir du sugen på smårätter från Sichuan och fantasifulla och goda mocktails är det till Surfers du ska gå. I en lekfull miljö som du hittar på Regeringsgatan i centrala Stockholm blandar bartendern gärna fler alkoholfria drinkar än du hittar på menyn.

Annons

Adress: Regeringsgatan 88

Fotografiska

Fotografiskas bar och restaurang har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

På Fotografiska finns en storsatsning på alkoholfria alternativ eftersom man får alla drinkar alkoholfria, med spriten vid sidan av. Precis samma som konceptet i deras restaurang där alla rätter är vegetariska och så beställer man proteinet bredvid. Det finns också ett alkoholfritt dryckespaket till middagsmenyerna. Allt detta med en slående utsikt över Djurgården.

Adress: Stadsgårdshamnen 22

Pinchos

Pinchos har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Smårätter med inspiration från hela världen och lekfullhet över alla gränser – där har du Pinchos som du hittar över hela landet, inte bara i Stockholm. Lekfullheten gäller inte bara maten, utan även deras cocktails och inte minst deras mocktails. Godisdrinkarna har blivit deras signum, och utan alkohol kan du dricka flera!

Annons

Adress: Alströmergatan 20, Fittjavägen 22, Folkungagatan 105, Norrlandsgatan 33

The Seven

The Seven på Kungsholmen har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Streetfood och nytänkande drinkar, både med och utan alkohol. Drinkarna är tänkta att passa till de sju rätterna som finns på menyn. Blir du mocktailsugen hittar du The Seven på Kungsholmen.

Adress: Fleminggatan 39

Bank Hotel/Papillon

Papillon på Bank Hotel har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Inne på Bank Hotel på Östermalm hittar du den lilla vackra baren Papillon. Bland mahognyhyllorna kan du njuta av såväl välgjorda mocktails med klassiska smaker eller nytänkande blandningar.

Annons

Adress: Arsenalgatan 6

Tweed

Tweed i Gamla stan har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Mitt bland Gamla stans trånga gränder, inkörd bakom Djurets matsalar hittar du Tweed, en omåttligt populär cocktailbar där du, trots den alkoholromantiska airen, gärna serveras fantasifulla och goda mocktails.

Adress: Lilla Nygatan 3

Yuc

Yuc LatAsian har ett bra utbud av alkoholfria drinkar.

Yuc Mexican och systerrestaurangen Yuc LatAsian erbjuder både varma och kalla mocktails med spännande och vuxna smaker med inspiration från hela världen. Till exempel kan du ta en varm ingefärsdrink med sojagrädde istället för en dessert.

Annons

Adress: Norrtullsgatan 15, Jakobsbergsgatan 27

Ölhak för den som vill ha alkoholfritt

Öl med lägre alkoholhalt betydde för inte så många år sedan trista och vattniga drycker på burk som man köpte i livsmedelsaffären. Idag är både folköl och lättöl drycker att räkna med, även på krogen. Smakrika och goda öler med max 3,5 procent alkohol finns på många restauranger, men det finns barer som har specialiserat sig på öl med låg alkoholhalt.

Folk & Friends

Den här hundvänliga baren på Norr Mälarstrand och Hornstull serverar såväl billig mat som öl från ett brett utbud med låg alkoholhalt. Alla öler kan du köpa med dig hem.

Adress: Norr Mälarstrand 22, Hornsgatan 180

Bottle Shop

Delikatesser, öl och andra drycker med låg alkoholhalt kan du hitta på Bottle Shop på Södermalm. Du kan både köpa med dig och dricka i baren.

Adress: Kocksgatan 19

Foto: Samtliga bilder kommer från respektive barers Instagram. 

 

Läs mer:

 

Annons