Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Den ultimata lyxsemlan är här: Champagnesemlan som serveras med guld

27 feb, 2019 
AvIda Gustafsson
Den som vill lyxa till det på Fettisdagen bör bege sig till Grand Hôtel i Stockholm på tisdag – där har de tagit fram en exklusiv champagnesemla som serveras med guld.
Annons

Det älskade bakverket som har anor från medeltiden och har redan flera namn, semla, fastlagsbulle eller fettisdagsbulle. Så därför faller det kanske naturligt att den också säljs i flera olika former och smaker än den klassiska vetebullen med mandelmassa och grädde som pudras med florsocker.

För när det kommer till innovationer kring den klassiska semlan så är det nästan som att fantasin inte vet några gränser. Vi har tidigare år fått se (och smaka!) av wrapsemlan, nachossemlan och semmelshoten – för att nämna några få!

Nu har anrika Grand Hôtel i Stockholm gett sig in i semmelkampen och presenterat sin version, som är en av de mer lyxigare varianterna. I Cadierbaren på Grand Hôtel kan man i år fira fettisdagen med en lyxig champagnesemla. Bakverket har tagits fram i samarbete med Cadierbarens huschampagne ”R” Brut från Ruinart. Denna champagne beskrivs som balanserad och fyllig med aromer av päron, mandel och hasselnöt, något som är en perfekt smakpartner att blanda in i en semla.

Annons

– Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts distinktiva aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel i ett pressmeddelande.

Champagnesemlan som kostar 55 kronor säljs i Cadierbaren under en begränsad period, från och med måndagen den 4 mars till och med söndagen den 10 mars.

Läs även:

 

Annons