Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Du kan ha ätit choklad fel hela ditt liv

16 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPEXELS
Choklad är nog det mest populära godiset i hela världen, och en favorit för många av oss.
Men genom åren har en diskussion varit ständigt närvarande – den om hur chokladen ska förvaras.
Nu ger den brittiska chokladtillverkaren Cadbury ett slutgiltigt svar i frågan.
Annons
VIDEO: Marabou genom tiderna – minns du smakerna?Brand logo
VIDEO: Marabou genom tiderna – minns du smakerna?

Det finns väl knappast någon som inte tycker om åtminstone någon typ av choklad – om det så är en mjölkchokladkaka, några bitar mörk choklad, praliner eller chokladbarer med nötter och krisp, så finns det något för alla. Choklad är en miljardindustri världen över, och ett av de mest populära livsmedlen.

I Sverige är det en självklarhet för många att äta choklad åtminstone på helgen, om inte också i vardagen. Men återkommande diskussion mellan chokladälskare är hur det smarriga godiset egentligen ska förvaras. Framför allt på sommaren är det många som förvarar chokladen i kylskåpet för att den inte ska bli smält och kladdig – men för andra är detta helt otänkbart.

Chokladtillverkaren: Så förvarar du choklad

Nu har den brittiska chokladtillverkaren Cadbury, som är Storbritanniens motsvarighet till Marabou, faktiskt gett svar på den gamla frågan om vilket som är det korrekta sättet att förvara choklad på. Och faktum är att de som förvarar sin choklad i kylskåpet får bassning av chokladtillverkaren. Cadbury slår nämligen fast att choklad bör förvaras i skafferiet.

Annons

Det är på sitt officiella Twitter-konto som de kommer med beskedet, skriver The Mirror.

”Choklad ska alltid förvaras på ett svalt, torrt och mörkt ställe som ett skafferi eller ett skåp, där temperaturen är lägre än 21 grader celsius för att man ska kunna försäkra sig om att kvalitén håller”, skriver de.

De får dock kritik bland kommentarerna, då vissa påpekar att det är svårt att hitta en plats i hemmet som är 21 grader under sommaren.

De poängterar också att det är viktigt att chokladen inte heller hamnar i direkt solljus, så lämna den inte heller framme på diskbänken.

SE OCKSÅ: Här är godissorterna vi minns från förrBrand logo
SE OCKSÅ: Här är godissorterna vi minns från förr
Annons