Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Smarta tricket med ketchupflaskan som du inte kände till

11 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Har du också suttit och försökt få ur ketchup ur flaskan men utan att lyckas?
Det har nog de flesta.
Men det finns faktiskt ett enkelt trick som du antagligen inte känner till – så här gör du!
Annons
5 smarta knep till picknickenBrand logo
5 smarta knep till picknicken

Ketchup är gott till mycket, och ett av de vanligaste föremålen både hemma i folks kylar och på restauranger runt om i världen. Men tillbehöret kan också komma med problem, och emellanåt vara svårt att använda.

Medan de flesta kanske använder ketchupflaskor i plast hemmavid, så har du säkert kommit i kontakt med ketchupflaskor i glas både en och flera gånger. I så fall vet du också hur knepigt det kan vara att få ut ketchupen ur flaskan. Det är inget ovanligt att antingen peta ut ketchup med en kniv, eller skaka flaskan så pass mycket att det helt plötsligt flyger ketchup överallt.

Enkla knepet med ketchupen gör allt lättare

Men det behöver faktiskt inte vara så svårt att få ut ketchupen, bara du känner till ett enkelt knep – signerar ketchupmärket Heinz.

– För att få ketchupen att komma ut snabbare, här är en liten hemlighet från Heinz. Det perfekta stället att knacka på, på en Heinz-flaska, är numret ”57” på flaskhalsen. Allt du behöver göra är peta ordentligt där halsen smalna, så kommer ketchupen komma ut enklare, säger en presstalesperson för märket till Good housekeeping.

Glöm inte att du också bör hålla flaskan i en 45-gradig vinkel nedåt för bästa resultat – det fungerar alltså sämre om flaskan exempelvis hålls helt upp och ner.

Nästa gång du ser en sån här flaska vet du vad du ska göra.
Annons