Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Food Pharmacy lanserar kökskollektion för den hälsomedvetna

08 nov, 2018 
AvAnna-Lena Pettersson
Efter boken, bloggen, podden och kokboken kommer nu prylarna. Food Pharmacy lanserar en snygg kollektion med produkter i hållbara material som underlättar din hälsosamma matlagning.
Annons

Sedan 2014 har Food Pharmacy varit en institution inom hälsosam och medveten matlagning i Sverige med sin blogg, sina böcker och sin podd om maghälsa, tarmflora och antiinflammatorisk kost. Och nu följer de upp med en egen kollektion av köksprodukter som finns hos Cervera och på foodpharmacy.se.

I kollektionen finns bland annat skärbrädor, ugnstermometer, matlåda och en juliennestrimlare. Allt är tillverkat i hållbara material som svensk miljömärkt ek, lin och rostfritt stål.

– Det här är första steget i en kökskollektion för näringsjägare. I den här kollektionen hittar du bland annat en smidig liten juliennestrimlare som fixar blixtsnabb zucchinispagetti eller strimlade morötter som ett alternativ till fiberfattig pasta, en ugnstermometer så du kan upphetta maten lite snällare och på så vis behålla näringen och fibrerna i maten, säger Mia Clase en av grundarna av Food Pharmacy i ett pressmeddelande.

Annons

En av våra favoriter är den tredelade matlådan i rostfritt stål som gör det möjligt att ta med sig lunchlåda till jobbet och samtidigt plastbanta lite i köket.

Den första laddningen köksprylar har redan landat på hyllorna. Kollektionen kommer också att utökas under de kommande månaderna med fler produkter som ska underlätta din hälsosamma matlagning.

6 favoriter ur Food Pharmacys kökskollektion

Kollektionen kommer som sagt att utökas, men vi kunde inte hålla oss ifrån att välja ut några favoriter som är perfekta som julklappar för den matlagningsintresserade.

1. Matlåda

Tredelad matlåda i rostfritt stål från Food Pharmacys nya kökskollektion.

Matlåda med tre olika fack. Lådan är gjord i rostfritt stål med smarta avdelare och små fack för grönsaker och röror och ett större för huvudrätten. Lådan finns att köpa här.

Annons

2. Lång skärbräda

Stor skärbräda i miljömärkt ek från Food Pharmacys nya kökskollektion.

Skärbräda som funkar lika bra som bricka för frukosten, uppläggningsfat för tapas eller som ostbricka. Brickan är gjord i miljömärkt ek och du hittar den här (reklamlänk).

3 och 4. Salladsbestick och skärbräda

Salladsbestick i miljömärkt ek från Food Pharmacys nya kökskollektion.

Stilrena salladsbestick och en liten skärbräda i miljömärkt ek. Skärbrädan kan du köpa här (reklamlänk) och salladsbesticken här (reklamlänk).

Annons

5. Kökshandduk

Kökshanddukar i lin från Food Pharmacys nya kökskollektion.

Vackert puderrosa kökshandduk i miljövänligt färgat lin. Säljs i tvåpack i färgkombinationen rosa och grå. Du hittar kökshandduken här.

6. Juliennestrimlare

Smidig Juliennestrimlare från Food Pharmacys nya kökskollektion.

Smidig juliennestrimlare i rostfritt stål som du håller i handen och snabbt trollar fram grönsakspasta med. Du hittar strimlaren här (reklamlänk).

Foto: Martin Vallin / Cameralink

 

Läs mer:

Annons