Fruktig polentagröt

(2 personer)
6 torkade aprikoser

1 1⁄2 dl polenta

1 nypa salt

5 dl vatten

1 banan

1⁄2 dl färskpressad apelsinjuice

1 tsk linfrö- eller rapsolja

Beredning: Strimla aprikoser na. Koka upp aprikosstrimlor med polenta, salt och vatten. Låt sjuda i ca 10 min (koktiden är beroende på vilken sorts polenta du har, så läs på för packningen) och späd ev med mer vatten om det behövs. Mosa ner bananen när polentan är mjuk. Vänd ner juice och olja i gröten. Servera tillsammans med mjölk eller sojamjölk.

MANDELMJÖLK

Gott till gröt och müsli.
1 dl mandlar
5 dl vatten

Beredning: Skölj mandlarna i kokande vatten. Lägg mandlarna i kallt vatten och låt stå i kylen över natten. Mixa riktigt slätt dagen efter och servera till gröt eller müsli.