Somrigt och fräscht är ord som denna låtsasglass utstrålar. Vad är det som är på låtsas, kanske du undrar? Jo, Pop Fruits är ingen glass alls, utan hela bitar frukt som fått en pinne i sig och sedan djupfrysts.

fruitpop ananas mango

Kommer i tre smaker

”Glassen”, eller frukten, kommer i tre smaker: ananas, mango och vattenmelon. De har alla varsin form. Ananasen är spiralformad likt en Twister, vattenmelonen är ett fyrkantigt block och mangon som en klassisk Solero, avlång och rundad. Varje glass väger 60 gram och består av 100 procent frukt, inget annat!

Vår panel har ätit sig igenom smakerna och konstaterar att ”färsk frukt är godare, men detta är ändå ett trevligt alternativ till glass”.

Så smakar Pop Fruits

Utlåtanden är spridda. Detta påminner helt enkelt om fryst frukt, för det är ju vad det är. Alla smakerna är lite hårda i början, för att sedan efter några minuter vara perfekta och i slutet lite för mjuka, och ”smakar då mest upptinad frukt”.

pop fruits paket

Ananas, 3 av 5 glasspinnar

En person i testpanelen menade att detta är ”den godaste av smakerna! Så läskande och god”, medan en annan tyckte att den var ”torrare och kallare än vanlig ananas, en sämre variant av färsk ananas, men god ändå”.

Mango, 4 av 5 glasspinnar

Här tyckte testpanelen att det var ”bättre konsistens på denna än på ananasen, den här va lite mjukare och saftigare. Gillar man frukt är det här den godaste av de tre smakerna”. Det som drog ned betyget något var att den ”smakar lite sliskig och söt mango”, fast panelmedlemmen som tyckte så tillade att ”jag gillar sliskigt och sött”.

Vattenmelon, 2 av 5 glasspinnar

”Är det här verkligen vattenmelon?”, frågade sig juryn. ”Jag hade önskat lite mer vattenmelonsmak, den jag fick var lite smak- och färglös”, sa en av testpersonerna. Lägst betyg av dem alla således.

Pop Fruits säljs i sexpack med två av varje smak på Mathem för 44 kronor/styck.

Foto: Pop Fruits

LÄS MER:

Netflix lanserar glass med Ben & Jerry's – Netflix & Chilll'd

GB Glace gör glass med smak av Marabou apelsinkrokant

ICA-butik ger bort Paolos glass – mot donationer till hjälporganisationen Talita

Mest läst