Planer på att ge dig ut på festlig picknick men vill undvika att packa med dig otympliga glasflaskor? Se hit! Den 14 juli släpper Kopparberg nämligen en nyhet i form av gin och lemonad – som du kan dricka direkt ur aluminiumburken.

De färdigblandade drinkarna kommer i smakerna passionsfrukt och apelsin samt jordgubbe och lime. Den förstnämnda har vi testat och smakpanelen summerar upplevelsen så här:

Frisk, och med tydligast smak av passionsfrukt. Bra komplement för de som gärna dricker cider.

Ingen supertydlig ginkaraktär, men perfekt när man inte har möjlighet att blanda egna drinkar.

Uppskattar att procenthalten är ganska låg. Perfekt till nästa picknick.

Storleken på en burk är 250 milliliter, och alkoholhalten är fem procent. Drycken är vegansk och glutenfri, och en burk kostar 17,90 kronor plus pant.

Lanserar även Kopparberg Gin Mixed Fruit

Tidigare i år lanserade Kopparberg ytterligare två somriga nyheter, nämligen gin med smak av jordgubbe och lime och gin med smak av passionsfrukt och apelsin. Dryckerna, som lanserades i Storbritannien redan i fjol, gjorde snabbt succé och finns sedan en tid tillbaka att tillgå på flera av landets Systembolag.

Från och med den 22 juli utökas sortimentet ytterligare. Då lanseras nämligen Kopparberg Gin Mixed Fruit, en gin med smak av svarta vinbär, hallon och enbär.

Alkoholhalten är 37,5 procent och priset för en flaska är 279 kronor. Även den här drycken är vegansk och glutenfri.

Foto: Kopparberg

LÄS MER:

Nu finns det chips med smak av Gin & tonic

GT-slushies med vattenmelon: Så gör du drinken

Så gör du rosa snaps till sommarens fester

Mest läst