Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Glöm varannan vatten – nu gäller mindful drinking

22 jul, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
I tio år har vi uppmuntrats att dricka varannan vatten – och det har verkligen fått fäste. Men om du tycker att vatten är lite tråkigt kan den nya trenden mindful drinking vara något för dig. Haka på trenden med recepten du får här.
Annons

Nu har kampanjen Varannan vatten tio år på nacken och hur bra det än är att dricka just vartannat glas vatten om man är på fest eller middag, så är det dags för något nytt. I takt med att alkoholfria drycker som drinkar, öl och vin, har blivit allt mer populära är det nu många som väljer att dricka varannan alkoholfri, men inte nödvändigtvis vatten.

Trenden kallas mindful drinking och är helt enkelt ett mer medvetet sätt att dricka alkohol. Att varva din vanliga öl med alkoholfri är ett bra sätt att dricka mindre alkohol under kvällen och dessutom få i dig mer vätska, vilket är snällare mot kroppen och gör att du mår bättre dagen efter.

– Efterfrågan på alkoholfritt är tydlig inom krogvärlden och trenden mindful drinking växer kraftigt även globalt. I takt med den växande efterfrågan har utbudet av genomtänkta och smakmässigt intressanta alkoholfria drycker ökat, säger Richard Man, författare till boken Alkoholfritt – till maten.

Annons

En alkoholfri drink går ju lika bra att gå och sippa på som en vanlig drink, till skillnad från ett glas vatten som du kanske bara sveper. Det gör också att du inte hinner få i dig så mycket alkohol som du annars kanske skulle ha fått.

Två goda recept på mimosa – med och utan alkohol

Härligt bubblig mimosa med smak av apelsin. Med eller utan alkohol.
Härligt bubblig mimosa med smak av apelsin. Med eller utan alkohol.

Nu är det din tur att dricka medvetet och varva alkoholhaltiga drinkar med alkoholfria. Här kommer två recept på sommarklassikern mimosa, en med och en utan alkohol. Bara att börja varva!

Mimosa

Du behöver:

champagne eller mousserande vin

apelsinjuice

champagneglas

Gör så här:

Fyll glasen till hälften med väl kyld champagne eller mousserande vin, toppa sedan försiktigt med kyld apelsinjuice tills glasen är fulla.

Virgin mimosa

Du behöver:

Annons

kolsyrad dryck, till exempel alkoholfri cider, grape tonic eller ginger ale

apelsinjuice

champagneglas

apelsinskivor till garnering

Gör så här:

Fyll ungefär halva glaset med den kolsyrade drycken. Toppa med apelsinjuice och garnera med apelsinskivor.

Hur förhållandet mousserande och apelsinjuice ska vara skiljer sig mellan olika recept. Ofta anges 1/3 juice och 2/3 mousserande men det är bättre om du helt enkelt smakar dig fram tills du får till den godaste mixen, enligt dig.

Foto: TT

Källa: GodDryck

 

Läs mer:

Annons