Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Glutenfri saffranskladdkaka med lingon och vispgrädde

23 dec, 2017
AvMalin Ny
Saftig saffranskladdkaka uppskattas av de flesta, och denna variant utan gluten är minst lika god som originalet med vetemjöl. Servera med lingon och en klick vispgrädde.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

RECEPT: GLUTENFRI SAFFRANSKLADDKAKA

Du behöver: 

  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 – 1 dl rårörssocker
  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 msk sirap
  • 1 påse saffran
  • Lite salt
  • Kokosflingor och smör till formen

Till servering: 

  • Grädde och lingon

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält samman smör och choklad. Rör ned ägg och sirap och blanda sedan samman chokladsmeten med de torra ingredienserna. Smöra formen och strö i kokos, mycket godare än ströbröd.

Häll upp smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter. Innan serveringen, låt kladdkakan stå i kylen 1-2 timmar. Servera sedan med grädde och lingon.

Foto: Ellen Mörk

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons