RECEPT: GLUTENFRI SAFFRANSKLADDKAKA

Du behöver: 

  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 – 1 dl rårörssocker
  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 msk sirap
  • 1 påse saffran
  • Lite salt
  • Kokosflingor och smör till formen

Till servering: 

  • Grädde och lingon

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält samman smör och choklad. Rör ned ägg och sirap och blanda sedan samman chokladsmeten med de torra ingredienserna. Smöra formen och strö i kokos, mycket godare än ströbröd.

Häll upp smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter. Innan serveringen, låt kladdkakan stå i kylen 1-2 timmar. Servera sedan med grädde och lingon.

Foto: Ellen Mörk

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.