TV: Här är godissorterna vi minns från förr
1:09

Efter reklamen: TV: Här är godissorterna vi minns från förr

(1:09)

Slå på ljud

AKO-kolan

En klassisk kola som faktiskt gjorde comeback för några år sedan. Efter att ha tagits bort från hyllorna blev det sådana protester och namninsamlingar att Cloetta bestämde sig för att ta den tillbaka, men i mer begränsad upplaga.

Lakritssmurf

Smurfgodisarna var inte att underskatta! Tablettasken Lakritssmurf innehöll goda lakritstabletter att smaska loss på. Det fanns också Jättesmurf med större tabletter som var ännu godare!

Zig zag-tabletter

Zig zag-tablettaskarna kom till Sverige på 50-talet, och smakade fräscht och sött av mint. För den nostalgiske finns retroförpackningar med Zig zag nu att köpa på utvalda ställen på internet.

Marabou mjölk-choko

Förr i tiden åt man inga 200-grammare mjölkchoklad – nej, då var det mjölk-choko som gällde. Den lilla chokladbaren innehöll tre kolabitar med chokladöverdrag.

Drakeld

En riktig lakritsfavorit! Med ett hårt skal och krämigare inre gjorde godisen skäl för sitt heta namn.

Punch

Punch-chokladen var kanske inget som lockade de allra yngsta, men många minns säkert att deras föräldrar smaskade loss på den här chokladbiten med punchfyllning.

Smile

Ett gott tuggummi som påminde om Toy, fast med fruktig smak.

7 irriterande saker folk gör i matbutiker

Nickel

Godis såldes ofta i tablettaskar förr i tiden, och det gällde även Nickel. Med tabletter i olika fruktsmaker fanns något för alla.

TV: 10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks
1:15

Efter reklamen: TV: 10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

(1:15)

Slå på ljud
Mest läst