Kvinna står i butik och plockar grönsaker
10 saker som kassapersonalen stör sig på att du gör i matbutiken
1:08

Efter reklamen: 10 saker som kassapersonalen stör sig på att du gör i matbutiken

(1:08)

Slå på ljud

Många av oss besöker matbutiker flera gånger i veckan. Men frågan är om du brukar tänka på hur du beter dig när du befinner dig i en affär? Här är sju exempel på opassande saker folk gör när de handlar mat:

1. Trycker sönder frukt och grönt

Avokado, chili, persikor, tomater… Oavsett vilken frukt eller grönsak du är på jakt efter är det inte okej att klämma och känna mer än nödvändigt. Tänk på hygienen!

10 saker bartendern stör sig på att du gör

2. Provsmakar godis

På tal om hygien… Att stoppa ner handen bland lösgodiset och smaka på en bit är verkligen inte fräscht. Stoppa ditt snacks i en påse och ät upp det när du kommer ut från butiken.

3. Hostar och nyser rakt ut

Nej, nej, nej. Den här punkten behöver inte ens en förklaring. Att hosta och nysa öppet bland folk och varor är allt annat än ok.

Ställer in – och fem andra saker dina vänner stör sig på att du gör

4. Äter upp maten innan du betalat för den

Du strosar runt i butiken, känner hungern komma krypandes och plockar upp en banan från fruktdisken för att stilla hungern. Väl framme i kassan lägger du upp bananskalet och ber om att få betala för ditt uppätna mellanmål. Orimligt? Ja!

5. Klämmer på det nygräddade brödet

Än en gång, att trycka, klämma och känna på varor som du inte planerar att lägga ner i din egen kundvagn är inte hygieniskt… Önskar du får hem en limpa som 13 andra har fingrat på? Nej, tänkte väl det.

6. Lämnar frys- och kylvaror på fel plats

Det här är framför allt respektlöst mot personalen som på grund av kunders lathet tvingas slänga fullt fungerande mat. Önskar du lämna tillbaka en vara placerar du den där du tog den. Ingen annanstans.

7. Blockerar vägen med kundvagnen

Sist men inte minst – du blockerar de redan smala gångarna med din kundvagn och tänker att det inte spelar någon roll. Men jo, det gör det. För alla andra i butiken som smidigt vill rulla sin vagn mellan hyllorna och inte lägga onödig tid på att fylla undan andras skit.

Artikelinspiration: Insider, Reader's Digest

7 saker hotellpersonalen stör sig på att du gör

Foto: TT

Mest läst