Göra chokladfondue i mikron – enkelt och snabbt

  • AvFemina
Klassikern chokladfondue är en favorit som aldrig slutar vara god. Och du behöver inte ha en fonduegryta för att lyckas, det går lika bra i micron!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
chokladfondu-2

Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår verkligen varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. Till exempel i en mikro!

För 2 personer
Tid: 5 minuter

Du behöver
4 msk mjölk

Ca 50 g choklad

Det du vill doppa i chokladfonduen, exempelvis marshmallows, jordgubbar eller kex.

Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa

Gör så här
Häll mjölken i en liten skål.

Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt.

Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken.

Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen har smält.

Rör om och doppa!

Receptkälla: Wikihow
Av: Thowe Wagner Larsson

Foto: Shutterstock

Mer lästips
Stressad? Då bör du äta mer choklad
6 snyggaste budgetplaggen i butik nu

Gilla oss på Facebook för fler recept

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]