paj_ricotta

GRÖN RICOTTAPAJ

1 paket filodeg

1-2 dl olivolja

2 ägg

250 g ricotta, italiensk färskost

1 dl finriven parmesan

1/2 dl finhackad persilja

2 msk finhackad gräslök

1/2 dl hackad basilika

salt och peppar

1 gul zucchini

4 gröna sparrisar

blandade färska örter

Beredning:

Lägg ut ett degark på en bakpappersklädd plåt. Pensla degen med olivolja, lägg på ytterligare ett ark och pensla med olivolja. Upprepa tills du har 6 lager.

Vispa ägg med ricotta, parmesan och örter. Smaka av smeten med salt och peppar. Bred ut smeten på filodegsbottnen. Ställ in i 175° varm ugn och grädda i 15–20 min. Ta ut pajen och låt den svalna något.

Hyvla grönsakerna tunt med en mandolin eller potatisskalare. Strö dem över pajen och toppa med blandade örter. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar.

AV CAROLINE DAFGÅRD

FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

SUGEN PÅ MER PAJ?
God och frasig chévrepaj
Lättlagad laxpaj
Svamppaj med brie
Vegetarisk tacopaj