Grönsaksstavar med krämig dipp
10 personer

300 g sparrisbroccoli eller vanlig broccoli
20–30 snacksmorötter
2 gurkor
ev rågkex
Dipp
2 schalottenlökar
6 cornichoner
1 ½ msk stark senap
½ msk grov senap
2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 citron
salt och nymald peppar
Gör så här
1. Dipp: Hacka lök och cornichoner fint. Blanda lök, cornichoner, senap, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ställ i kylen.
2. Dela sparrisbroccolin i sina stänglar och lägg i en skål. Häll på kokande vatten och låt stå 1 minut. Skölj broccolin i iskallt vatten och låt droppa av.
3. Skölj och skär morötter och gurkor i stavar. Fördela dippen i små skålar eller glas och stick ner lite grönsaker. Strö eventuellt över lite krossade rågkex före servering.