Grönsaksstavar med krämig dipp.
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa
0:54

Efter reklamen: Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

(0:54)

Slå på ljud

Grönsaksstavar med krämig dipp

10 personer

Grönsaksstavar med krämig dipp, recept.

300 g sparrisbroccoli eller vanlig broccoli

20–30 snacksmorötter

2 gurkor

ev rågkex

Dipp

2 schalottenlökar

6 cornichoner

1 ½ msk stark senap

½ msk grov senap

2 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1 citron

salt och nymald peppar

Gör så här

1. Dipp: Hacka lök och ­cornichoner fint. Blanda lök, cornichoner, senap, majon­näs och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ställ i kylen.

2. Dela sparrisbroccolin i sina stänglar och lägg i en skål. Häll på kokande vatten och låt stå 1 minut. Skölj broccolin i iskallt vatten och låt droppa av.

3. Skölj och skär morötter och gurkor i stavar. Fördela dippen i små skålar eller glas och stick ner lite grönsaker. Strö eventuellt över lite krossade rågkex före servering.

Mest läst