Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Här är Sveriges bästa caféer 2017 enligt White Guide Café

09 maj, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Den 8 maj på Skeppsholmen i Stockholm presenterades årets upplaga av White Guide Café. Samtidigt korades Sveriges åtta bästa caféer. Här är vinnarna!
Annons

För femte året presenterar White Guide Café guiden som hjälper dig att hitta Sveriges bästa caféer. Av närmare 450 caféer kvalificerade sig 351 stycken till årets guide. Av dessa har nu de åtta bästa inom olika kategorier korats.

Årets bästa caféer, enligt White Guide Café:

Årets Bageri:

Bageri Petrus, Stockholm.

Motvering: För att med stort hantverkskunnande kombinera passion och innova­tion till perfektion som gör dem fortsatt ohotade i svenska bageritop­pen.

Årets Värt En Resa:

Sivans Café och Butik i Baljered, St Levene.

Motvering: För att med sinnrikt entreprenörskap ha lyckats kombinera mathant­verk och fikastund till en unik upplevelse i en fantastisk miljö värd att besöka igen och igen.

Årets Fikaställe:

Motvering: För att erbjuda fikalystna en tårt-­ och kakbuffé av sällan skådat slag i en spännande och ombonad miljö som skapar ett utflyktsmål att återkomma till ofta.

Annons

Årets Hållbara Café:

Hornuddens Ekocafé, Strängnäs.

Motvering: För att med fortsatt bravur skapa en komplett upplevelse för alla sinnen med hållbara fikastunder i hjärtlig miljö, där allt – från jord till fikabord – är ekologiskt.

Årets Stjärnskott:

Borgmästargården, Falkenberg.

Motvering: För att på rekordtid ha tagit sig till elitnivå med hjälp av säsongs­ anpassade bakverk på lokalproducerade ingredienser där allt paketeras på bästa sätt av den kaffe­- och tekunniga personalen.

Årets Kaffebar:

Motvering: För att kombinera djup kunskap om förädling av den bästa råvaran med ett bemötande av varje gäst som vore det en vän.

Årets Konditori:

Motvering: För att ha lyft sitt hedonistiska utbud av oemotståndligt kreativa bakverk till nya höjder och skapat en mötesplats som får det bästa inom svensk kondiskultur att blomstra.

Årets Bästa Café:

RC Chocolat, Sigtuna.

Motvering: För att med stor hantverksskicklighet ha skapat ett möte mellan fransk och svensk konditorikultur där experimentlusta och atmos­fär gör att man ständigt längtar tillbaka.

Besök whiteguide.se för att se samtliga nomineringar.

Denna artikel publicerades ursprungligen på ELLE Mat & Vin.

Annons