Så mixar du läskigt goda Halloweendrinkar
Slå på ljud

Oktober ligger runt hörnet och så även halloween. Många har redan börjat fundera på vad de ska klä ut sig till, vad de vill kolla på för skräckfilmer, och kanske har flera redan börjat planera läskiga rätter att servera på den stora dagen.

Kopparberg lanserar halloween-cider

För dig som letar efter läskigt god dricka till halloween vet vi precis vad du behöver för att få till stämningen. Kopparberg lanserar nämligen Kopparberg Dark Halloween – en äppelcider med smak av björnbär.

cider bland löv

Drycken är inspirerad av den hemsökta Stora gården som ligger i just Kopparberg. Gården byggdes på 1700-talet och tjänade som bostad åt bergmästare i byn. När Stora gården skänktes bort stannade dess andar kvar för att vaka över stället, och några av dem var mycket upprörda över beslutet. I ett pressmeddelande som Kopparberg skickar ut berättar de mer om gården:

”I den norra flygeln skapar de upprörda andarna obehag och olustkänsla. Ibland har besökare fått svårt att andas och vissa har till och med påstått att något försökt strypa dem i sömnen. I Stora Huset däremot, där finns andar som uppskattar att gården används. Där öppnas dörrar när du bär händerna fulla och någon vill alltid hjälpa till.”

Halloween-ciderns blandning av kraftfullhet och sötma är alltså inspirerad av de blandade känslorna som uppstår hos de som besöker Stora gården.

Kopparberg Dark Halloween är en alkoholfri cider på burk och finns att köpa på Coop, Hemköp, Tempo, mat.se och i utvalda ICA-butiker.

Andra nya smaker 2020 från Kopparberg

I somras lanserade Kopparberg en somrig nyhet – nämligen gin med smak av jordgubbar och lime. Drycken, som lanserades i Storbritannien redan i fjol, blev snabbt en succé och från och med den 1 juni finns den representerad i Systembolagets fasta sortiment.

Senare lanserade Kopparberg även gin med smak av passionsfrukt och apelsin. Smaken av exotisk passionsfrukt balanseras med bitter apelsinzest och drycken beskrivs som både ”ett uppfriskande och fruktigt tillskott på ginhyllan”.

Kopparberg gin med smak av passionsfrukt och apelsin är både vegansk och glutenfri. Alkoholhalten är 37,5 procent och priset för en flaska är 279 kronor.

Foto: TT, Kopparberg

LÄS MER:

Förgyll julbordet med saffranscider

Här är Minttus nya oväntade smak

Kopparberg lanserar gin med passionsfrukt och apelsin

Mest läst