Avokadomacka med ägg och picklad rödlök
4 personer

Ägg och avokado gör mackan både vacker, mättande och nyttig.
Martin Tanggaard4 ägg
2 msk olivolja till stekning
2 avokador
4 skivor fullkornsbröd
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
picklad rödlök
1 rödlök
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
topping
1 msk svarta sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Börja med rödlöken: Skala, dela och skär den i tunna skivor. Lägg allt i en värmetålig skål. Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull och koka tills sockret lösts upp. Häll lagen över rödlöken och låt stå och dra och svalna.
2. Stek fyra ägg i lite olja.
3. Dela avokadon och skär den i skivor. Fördela avokadon på brödskivorna, droppa lite olja över. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg ett ägg på varje macka eller servera det vid sidan av. Sila lagen från rödlöken och toppa mackorna med picklad rödlök och sesamfrön.