Avokadomacka med picklad rödlök.

Martin Tanggaard
Slå på ljud

Avokadomacka med ägg och picklad rödlök

4 personer

Avokadomacka med ägg och picklad rödlök.

Ägg och avokado gör mackan både vacker, mättande och nyttig.

Martin Tanggaard

4 ägg

2 msk olivolja till stekning

2 avokador

4 skivor fullkornsbröd

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

picklad rödlök

1 rödlök

1 dl ättiksprit, 12%

2 dl strösocker

3 dl vatten

topping

1 msk svarta sesamfrön

Oväntade knepet för rostmackor – som förhöjer smaken

GÖR SÅ HÄR

1. Börja med rödlöken: Skala, dela och skär den i tunna skivor. Lägg allt i en värmetålig skål. Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull och koka tills sockret lösts upp. Häll lagen över rödlöken och låt stå och dra och svalna.

2. Stek fyra ägg i lite olja.

3. Dela avokadon och skär den i skivor. Fördela avokadon på brödskivorna, ­droppa lite olja över. Krydda med salt och peppar.

4. Lägg ett ägg på varje macka eller servera det vid sidan av. Sila lagen från röd­löken och toppa mackorna med picklad rödlök och sesamfrön.

Mest läst