Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Oväntade knepet för rostmackor – som förhöjer smaken

02 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Vem tycker inte om en god grillad macka med smör och ost?
Du har antagligen ätit din macka på samma sätt sedan du var barn, men nu sprids ett knep för att maximera smakupplevelsen – som antagligen är motsatsen till vad du är van vid.
”Det kan förändra ditt liv”, skriver matentusiaster på EatThis.
Annons
10 saker du alltid åt på barnkalas på 90-taletBrand logo
10 saker du alltid åt på barnkalas på 90-talet

Att äta rostade mackor med smör, ost och pålägg är något som de allra flesta tycker är riktigt smarrigt. Men enligt matentusiasterna på EatThis så kan du ha ätit dina toasts fel hela livet. De menar nämligen att det kan bli ännu godare om du äter mackorna upp och ner.

I en tipsartikel, som lyfts av The Sun, konstaterar de att man måste se till att påläggen inte lossnar av att ätas upp och ner, men att det kan förhöja smakupplevelsen.

”Se först till att mackan klarar upp och ner-testet. Om den gör det så ät din macka med påläggen neråt så att dina smaklökar får ut det mesta av ditt toast-ätande”.

De konstaterar också att många kommer tycka att det känns onaturligt, men att man inte ska dissa det innan man har testat det.

Annons

Dotterns knep med mackan

På internetforumet Reddit har det ämnet tidigare skapat diskussion, där en person lärde sig knepet av sin lilla dotter.

”Jag har alltid ätit min macka med smöret uppåt, och tror aldrig jag sett nån äta det med smöret neråt förrän min tvååriga dotter gjorde det. Det fick mig att reagera och sen dess tänker jag på det ibland.”

”Jag har gjort det helt av misstag. Jag märkte det inte förrän jag bara hade en tugga kvar.”

Journalisten Jane Merrick har även hon inspirerats av sitt barn.

”Jag gjorde honungstoast till min dotter idag och märkte att hon åt den upp och ner. Jag frågade henne varför och hon sa att det var för att honungen träffade tungan först, före mackan. Mind blown”, skrev hon.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons