Recept på marängkrans med färska bär.
Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023
1:26

Efter reklamen: Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023

(1:26)

Slå på ljud

Marängkrans med färska bär

10–12 personer

Recept på marängkrans med färska bär.
Lisa Björner

5 äggvitor

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vitvinsvinäger

topping

5 dl vispgrädde

1 1/2 liter färska sommarbär

1 lime, skalet

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°. Lägg äggvitorna i en skål och vispa på hög hastighet tills det bildas toppar. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa några sekunder emellan. När allt socker är tillsatt, skrapa ner sidorna och vispa i ytterligare 5 minuter eller tills marängen är styv och glansigB. Tillsätt vinägern och vispa ytterligare ett par minuter.

2. Klicka ut marängsmeten i form av en krans på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 120°, låt torka i cirka 1 timme. Stäng av värmen men låt marängen stå kvar och svalna helt i ugnen.

3. Vispa grädden fluffig, skölj och ansa bären. Bred den vispade grädden över marängkransen och toppa med bär och limeskal.

Mest läst