Så fixar du potatissallad med sparris till midsommar

  • AvAnna Wendt
  • FotografLisa Björner
Recept till midsommar, potatissallad med sparris.
Potatissallad är en riktig klassiker, och med sparris blir det extra gott. Testa det här receptet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023

Brand logo
Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023

Potatissallad med sparris

6–8 personer

Recept på poatissallad med sparris.

800 g färskpotatis

1 knippe sparris

1 knippe rädisor

1 ask krasse

ätliga blommor

senapsvinägrett

1 msk dijonsenap

2 msk vitvinsvinäger

3/4 dl olivolja

1–2 tsk strösocker

salt och nymalen svartpeppar

1/2–1 msk vatten

Gör så här

1. Tvätta och skrubba färskpotatisen och dela de större i mindre bitar. Koka i saltat vatten, i cirka 10–15 minuter tills den är mjuk. Häll av kokvattnet och låt svalna helt. Ansa sparrisen och spara 4–5 ­stycken. Dela de övriga i tre delar och koka dem i saltat vatten i någon minut, häll av kokvattnet och kyl ner.

2. Skölj och ansa rädisorna, skiva dem tunt. Skiva även de råa sparrisarna tunt.

3. Arrangera potatisen och grönsakerna på ett stort fat eller i en skål. Vispa samman ingredienserna till vinägretten och häll den över salladen. Dekorera gärna med finklippt krasse och ätliga blommor.