Recept till midsommar, potatissallad med sparris.
Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023
1:26

Efter reklamen: Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023

(1:26)

Slå på ljud

Potatissallad med sparris

6–8 personer

Recept på poatissallad med sparris.
Lisa Björner

800 g färskpotatis

1 knippe sparris

1 knippe rädisor

1 ask krasse

ätliga blommor

senapsvinägrett

1 msk dijonsenap

2 msk vitvinsvinäger

3/4 dl olivolja

1–2 tsk strösocker

salt och nymalen svartpeppar

1/2–1 msk vatten

Perfekt till midsommar: Ugnsbakad laxsida med citronsås

Gör så här

1. Tvätta och skrubba färskpotatisen och dela de större i mindre bitar. Koka i saltat vatten, i cirka 10–15 minuter tills den är mjuk. Häll av kokvattnet och låt svalna helt. Ansa sparrisen och spara 4–5 ­stycken. Dela de övriga i tre delar och koka dem i saltat vatten i någon minut, häll av kokvattnet och kyl ner.

2. Skölj och ansa rädisorna, skiva dem tunt. Skiva även de råa sparrisarna tunt.

3. Arrangera potatisen och grönsakerna på ett stort fat eller i en skål. Vispa samman ingredienserna till vinägretten och häll den över salladen. Dekorera gärna med finklippt krasse och ätliga blommor.

Mest läst