Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mischa Billing tipsar: 4 prisvärda bubbel till sommarens fester

06 feb, 2024 
AvSara Löf Nyqvist
FotografTT/Isabelle Edsmyr
Mischa Billing vintips
En klassisk cava, ett mousserande torrt vin och ett ungdomligt bubbel – här tipsar vinexperten Mischa Billing om fyra prisvärda viner som passar perfekt till sommarens alla högtider.
Annons
Så gör du den klassiska drinken Whiskey SourBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Mischa Billing är en av Sveriges främsta experter på att kombinera mat och dryck och har flera års erfarenhet av att smaka viner i olika former. Mellan 2003 och 2008 var hon generalsekreterare i sommelierernas världssamfund och i år gör hon tionde säsong som jurymedlem i TV4s program Sveriges mästerkock.

I en intervju med Femina berättar Mischa om sina favoritplagg i garderoben och hur vi ska tolka klädkoder – men hon ger också sina bästa fynd-tips när det gäller bubbliga viner till sommarens fester.

Annons

Prisvärda bubbel till sommarens bröllop, studenter och fester

Nedan tipsar Mischa om fyra prisvärda viner som passar till sommarens högtider.

1. Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Ett mousserande franskt vin med fruktig och frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, fransk nougat och grapefrukt. Passar till festliga tillställningar och till lättare vegetariska rätter eller till rätter av fisk eller skaldjur. Nummer 7725 på Systembolaget, 171 kronor.

bubbel och vin till bröllop och student Clotilde davenne brut extra

2. Langlois Brut Réserve Crémant de Loire

Ett torrt mousserande vin från Frankrike med fruktig, mycket frisk, ungdomlig smak med inslag av gröna äpplen, krusbär, honung och grapefrukt. Passar till festliga tillfällen och till lättare vegetariska rätter eller till rätter av fisk och skaldjur. Nummer 7404 på Systembolaget, 171 kronor.

Annons
bubbel vin till student och bröllop Langlois brut reserve

3. Vilarnau Brut Nature Organic

En Cava från Spanien med fruktig smak och inslag av gröna äpplen, kex, päron, nougat och grapefrukt. Passar till festliga tillfällen och till sallader, fisk eller skaldjur. Nummer 7731 på Systembolaget, 111 kronor.

bubbel och vin till bröllop student vilarnau brut anture oraganic

4. Pongrácz Brut Western Cape

Ett bubbligt vin från Sydafrika med fruktig smak med inslag av gula äpplen, kex, honung och grapefrukt. Passar till festliga tillfällen och till rätter av fisk och skaldjur. Nummer 7628 på Systembolaget, 131 kronor.

Annons
bubbel till bröllop och student Pongracz Brut
Drinkklassikern Bellini – så här gör duBrand logo
Drinkklassikern Bellini – så här gör du
Annons
Annons