Lagom till våren och uteserveringspremiären kommer så proseccon världen har väntat på – den bakfyllefria. Drycken, framtagen av brittiska Lidl, har enligt uppgift betydligt lägre värden av sulfiter. Sulfiter är det som håller vinet fräscht, men det är också det som bidrar till huvudvärk dagen efter vi tagit ett eller ett par glas för mycket.

– Generellt sett använder ekologiska vinproducenter en lägre mängd sulfiter, vilket minskar risken att bli bakfull, förklarar Lidls vinmästare Richard Bampfield för brittiska Metro.

Läs också: Nu öppnar baren som bara serverar prosecco

I nuläget är det dock inte klart om svenska Systembolaget kommer att börja sälja drycken. Annars är det helt enkelt läge att boka in en weekend till London.

Läs även:

Dagens bästa nyhet: Nu finns en prosecco-ost – och den är rosa!

Nu finns proseccoglas som rymmer en hel flaska bubbel

Nu finns ett läppbalsam med smak av prosecco

Foto HBO
Artikeln publicerades först på ELLE.