Viktor Ingemarsson

Viktor Ingemarsson

Namn: Viktor Ingemarsson (Raw Chef Viktor)

Gör: Matkonstnär och kock

Aktuell med: Raw & Delicious, Raw food kokbok för finsmakare, finns att ladda ned via appen Kokbokshyllan eller via appen Raw & Delicious. Driver till vardags Jos Bar på St Jörgens Spa & Resort.

Fördelar med att äta råkost?

Raw food är otroligt hälsosamt. Ren mat utan fabricerat socker och onödigt gluten. Det ger energi och lyster i både hud och hår. Många använder det som detox under en kortare period, för att få balans i kroppen eller gå ned i vikt. Men raw food är verkligen något som jag tycker alla ska få in i vardagen. Jag äter 70-80% raw food, men då är det viktigt att understryka att det krävs att man läser på så att kroppen får i sig tillräckligt med fett och kalcium bland annat.

Redskap du inte vill vara utan?

Min underbara blender och en skön vass kniv.

Nybörjartips för den nyfikna?

De flesta människor behöver äta mycket mer grönsaker. Det passar inte alla att äta 100% raw food, men byt ut en lunch, gör en middag i veckan eller satsa på ett mindre tillbehör. Ett annat enkelt sätt att få i sig grönsaker är att göra en hälsosam smoothie full av rena råvaror

Följ Raw Chef Viktor på:

Instagram: @rawchefviktor

Hemsida: rawchefviktor.com

Pintrest: rawchefviktor

Grön morgonsmoothie

4personer

1 gurka

1 dl päron

1/2 lime

100 g spenat

20 st thai-basilikablad

4 dl vatten

2 dl mango

1/2 dl kokosolja

1 dl banan

1 st kiwi

Den här sköna, gröna smoothien är inte bara god, men också väldigt vacker i färgen. En smoothie som gör mig, och alla de som fått smaka, glad.

Skär gurka, päron, spenat, mango, banan och kiwi i minde bitar. Jag använder gärna anjopäron men det går bra med andra sorter också. Temperera kokosoljan i en kastrull till ca ca 30°C. Mixa sedan samman alla ingredienser och addera kokosoljan mot slutet.

Servera gärna i ett glas av valfri sort med någon passande ört eller en ätbar blomma på toppen.

Kiwi innehåller B3- och E-vitamin men även C-vitamin, Kalium, fibrer och lutein. Utmärkt frukt för att sänka kolesterolet och hjälpa till med matsmältningen.

Utvald läsning

Femina