mumsiga-amerikanska-pannkakor

NYTTIG FRUKOSTPANNKAKA MED BLÅBÄR

En variant på amerikanska tjocka pannkakor.

(4 personer)
3 bananer

2 1/4 dl lättmjölk, 1 ägg

2 3/4 dl grahamsmjöl (165 g)

1 1/4 dl vetemjöl (75 g)

2 msk strösocker

2 msk bakpulver

1 nypa salt

125 g frysta blåbär

smör till stekning
Till servering:
lönnsirap eller en god fruktsallad och lite grekisk yoghurt

Beredning: Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölk och ägg och vispa samman till en smet, gärna med en stavmixer. Blanda mjölsorterna med socker, bakpulver och salt. Vispa ner banansmeten i mjölblandningen. Men vispa inte för mycket, då kan smeten bli stabbig.

Smält en liten klick matfett i en stekpanna. Häll i ca 3 msk (1/2 dl) i pannan, strö över 1–2 msk frysta blåbär och stek pannkakan på mellanvärme 2–3 min, vänd och stek ca 1 min. Lägg över pannkakan på en tallrik och sätt in i 100° varm ugn. Upprepa tills smeten är slut.

Servera med lite lönnsirap, eller som en del av brunchen på helgen tillsammans med en god fruktsallad och lite grekisk yoghurt.

Mer läsning

Femina