5 smarta knep till picknicken
1:27

Efter reklamen: 5 smarta knep till picknicken

(1:27)

Slå på ljud

Med vår och värme, och sommaren lurandes runt hörnet, är det äntligen dags att starta igång grillsäsongen igen. Det är garanterat många som har längtat efter att få plocka fram grillen, öppna grillkolspåsen och börja tillaga smarrig mat.

Men det är just det där med påsen – hur ska du egentligen gå till väga för att öppna den? Den klassiska grillkolspåsen med trådar är det många som brottas med varje sommar, och istället klipper upp till slut. Samma typ av förpackning återfinns också ofta när du köper potatis i påse, något som inte sällan också ska öppnas när det vankas grillat till middag.

Istället för att klippa upp påsen går det faktiskt enkelt att öppna de speciella påsarna med sydd tråd igenom det tjocka pappret, du måste bara veta vilken teknik du ska använda. Med några få enkla steg får du sedan upp påsen på bara några sekunder.

Steg 1 – Öglan

I änden av snöret ser du att det hänger lite överflödig tråd i med flera öglor. Pilla ut änden av snöret ur öglan den nu är inkilad i, så att den hänger fritt.

Steg 2 – Dra

När du väl fått ut snöret ur öglan är det bara att börja dra i det. Du kommer nu se hur söm efter söm lossnar längs med påsen.

Steg 3 – Öppna

Nu är det bara att öppna påsen och börja grilla! Smaklig spis!

Källa: Youtube.

Mest läst