pasta med räkor

(4 personer)

400 g pasta

1 kruka färsk koriander

ca 300 g skalade räkor eller scampi

1 msk rapsolja

1-2 tsk sambal oelek

salt och peppar

Sås:
1 röd paprika

2 vitlöksklyftor

11⁄2 dl kokosmjölk

1 dl mellangrädde

2 limeblad

1 msk röd currypasta

1 msk hummerfond

salt och peppar

ev 1 limefrukt

Till servering:

en fräsch sallad

Beredning: Börja med såsen. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda sedan alla ingredienserna i en kastrull och koka på svag värme tills såsen börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev lite limesaft om du önskar friskare smak. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet och spola snabbt igenom med kallt vatten. Ringla lite olja över och rör ner hackad koriander. Salta och peppra. Fräs räkorna i oljan på hög värme tillsammans med sambal oelek. Salta lite. Lägg upp pasta och räkor på tallrikar och ringla såsen över. Servera med en fräsch sallad