Bananscones med choklad
12 st

De här sconsen bjuder på överraskningar både på in- och utsidan. Kaffet, chokladen och bananerna gör att du inte behöver servera någonting till dem.
Peter Kam7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl strösocker
75 g smör
1 ägg
1 ½ dl standardmjölk
2 mogna bananer
50 g mörk choklad
100 g florsocker
1 msk starkt, nybryggt kaffe
GÖR SÅ HÄR
1. Värm ugnen till 200°.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Använd fingrarna och nyp ihop smöret med de torra ingredienserna.
3. Vispa ägg och mjölk, och arbeta ihop med de torra ingredienserna.
4. Mosa bananerna med en gaffel och grovhacka chokladen. Vänd ner bananer och choklad i degen.
5. Tryck ut degen på ett mjölat bakbord, tills den är cirka 2 cm tjock.
6. Skär ut 12 stycken rundlar.
7. Lägg sconsen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem i ugnen i cirka 20 minuter.
8. Låt svalna på ett galler.
9. Rör ihop florsocker och kaffe till en glasyr och fördela den över sconsen.
Tips: Om degen är väldigt klistrig kan du använda två skedar för att forma dina scones.