CLUBSANDWICH

(1 person)

1 stekt kycklingfilé

2–3 skivor bacon

2 rostbröd

några blad isbergssallad

1–2 soltorkade tomater

CURRYDRESSING:

½ gul lök

1 tsk rapsolja

1 msk curry

½ tsk stött spiskummin

1 tsk flytande honung

3 msk tjock grekisk yoghurt

2 msk god majonnäs

BEREDNING:

1. Skär kycklingfilén i skivor.

2. Stek baconskivorna. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Skala och finhacka löken. Stek löken i olja tillsammans med curry och spiskummin i 1 min. Tillsätt honung. Låt svalna i en skål. Rör ner yoghurt och majonnäs.

4. Rosta bröden. Bred på lite dressing. Lägg på salladsblad, soltorkade tomater, kyckling­skivor och bacon. Lägg på den andra brödskivan som ett lock.

Pst! Dressingen räcker till 4 mackor men är god till allt från skinkmackan till stekt fisk.

RECEPT & FOTO: All Over Press

Läs även:
Recept: Maxad macka med getost och rödbetor