Malin Haaks saftiga nöt- och fruktbars 

(Osötade, raw, mjölkfria. Kan lätt göras glutenfria om man byter ut korngrynen till glutenfria havregryn)

12 st

100 g hasselnötter 
80 g pumpafrön 
60 g mandel 
200 g kärnfria dadlar 
120 g korngryn 
1/2 tsk vaniljpulver 
15 g chiafrön 
1 st apelsin, zesten 
1 nypa havssalt

50 g torkade tranbär 
1 apelsin, pressad juice

200 g mörk choklad 

BEREDNING: 

Kör alla ingredienser utom tranbär, juice och mörk choklad i en matberedare med knivar tills det blivit hackat i små bitar.

Tillsätt pressad apelsinjuice och tranbär. Kör igen till det blir en fast massa med grövre bitar.

Pressa ut smeten i en bakplåtsklädd form, ca 30×10 cm och tryck till lite nätt. Låt stå i kylen över natten eller tills det blivit riktigt kallt.

Skär i 12 lika stora bitar och doppa i tempererad choklad.

Tips!

I stället för bars kan du också göra små nyttobollar och rulla i chiafrön, hackade pumpafrön, bipollen, kokos eller annat önskat strössel.

MALIN HAAK

ÅLDER: 31 år.
BOR: Sankt Olof på Österlen.
GÖR: Föräldraledig och jobbar med Pastry Inspiration.
FAMILJ: Sambon Martin Morand (Dessertmästare 2015), barnen Madicken, 3, Cornelis, 1 år.
AKTUELL: Som vinnare av Dessertmästarna 2017 i Kanal 5.

Läs mer om Malin Haak i FEMINA 01/2018 som finns ute i butik just nu! 

RECEPT & FOTO MALIN HAAK

Läs även Enkelt julgodis – Chokladdoppade dadelbollar