FÄRSSPETT MED ASIATISK SALLAD

(2 personer)

400 g köttfärs

1 msk röd currypasta

3 msk fisksås

2 msk färskpressad saft av lime

1 tsk strösocker

salt

1 msk ströbröd

olja till stekning

SALLAD:

½–1 grön chilifrukt

¼ dl färskpressad limesaft

3 msk fisksås

1 msk strösocker

1 gurka

1 dl jordnötter

1 liten knippa färsk mynta

1 huvud grönsallad

TILL SERVERING:

ris eller nudlar

BEREDNING:

1. Blanda färsen med currypasta, fisksås, limesaft, socker, lite salt och ströbröd. Forma till avlånga biffar och stek dem i olja i varm panna. Beräkna 5–7 min eller tills de är genomstekta. Trä upp på grillspett.

2. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda limesaft med fisksås och socker och rör tills sockret har löst sig. Smaka av med chili.

3. Dela gurkan på längden och kärna ur. Skiva gurkan. Grovhacka jordnötterna. Blanda gurka, plockade myntablad och jordnötter med dressingen. Fördela salladsbladen över och vänd runt. Servera genast tillsammans med spetten. Lite ris eller ­nudlar är gott till.

Detta recept publicerades först i Femina nr 07/2018. 

RECEPT & FOTO ALL OVER PRESS

Läs även:
Recept: Läcker sommartårta med mandelbotten

Diadonnas småländska kroppkakor