Önskar man något lite mer matigt till är grillad sötpotatis perfekt. Grilla halva potatisar på grillen eller i klyftor i ugnen.

GRILLAD KYCKLING MED ÖRTSMÖR

35 MIN

(4 personer)

4 kycklingfiléer (600–700 g totalt)

1/2 dl olivolja

1 msk rivet citronskal

2 tsk färskriven ingefära

TILL SERVERING:

1 knippe grön sparris

4–5 salladslökar

2 röda chilifrukter

ÖRTSMÖR:

75 g smör, rumsvarmt

1 msk finhackad färsk salvia

1 msk finhackad färsk basilika

1 msk finhackad färsk dragon

1 liten vitlöksklyfta

salt och grovmald svartpeppar

BEREDNING:

1. Rör olivolja med citronskal och ingefära och häll ut det på en flat tallrik. Lägg filéerna i marinaden och vänd några gånger. Lägg även ansad sparris, salladslök och halverad chili i marinaden.

2. Blanda ingredienserna till örtsmöret, smaka av med salt och peppar.

3. Lägg filéerna på grillen och grilla på medelvärme, 3–4 min på var sida. Lägg på grönsakerna efter halva tiden och grilla tills de har fina grillränder.

4. Skär upp filéerna i skivor och servera tillsammans med örtsmöret och grön sakerna.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Detta recept publicerades först i Femina nr 06/2018. 

Testa även: Recept: Kycklingtoast med getost och picklad rödlök