Kall gurksoppa med rom recept.
Johanna Lind Bagges råd sitt yngre jag
0:29

Efter reklamen: Johanna Lind Bagges råd sitt yngre jag

(0:29)

Slå på ljud

Kall gurksoppa med rom

10 personer

kall gurksoppa med rom recept

3 gurkor

2 avokador

5 dl kall grönsaksbuljong

3–4 dl crème fraiche

1 msk vitvinsvinäger

1 citron

salt och nymald peppar

Tillbehör

5 skivor franskbröd

olivolja till pensling

flingsalt

75 g laxrom eller annan rom

körvel eller bladpersilja

Buffesuccé för många: Grönsaksstavar med krämig dipp

Gör så här

1. Skölj och skär gurkorna i grova bitar. Dela avokadorna, kärna ur och gröp ur fruktköttet. Mixa gurka och avokado till en slät massa i mixer.

2. Tillsätt buljong och crème fraiche. Fortsätt mixa till önskad konsistens. Smaka av med vinäger, citronsaft, salt och peppar.

3. Tillbehör: Skär brödet i stavar och pensla olja på dem. Stek dem gyllene på båda sidor i stekpanna och strö på flingsalt.

4. Fördela soppan i små skålar eller koppar och garnera med rom, örter och brödstänger.

Mest läst