Recept: Kall tomatsoppa med chili och basilika
- AvFemina
Perfekt lunch de dagar man inte vill äta så mycket. Blir det soppa över kan den utan problem sparas till nästa dag!
KALL TOMATSOPPA
(1 person)
1 burk finkrossade tomater, gärna Polpa från Mutti à 400 g
1 tomat i bitar
½ grön paprika, urkärnad
¼ gurka i bitar
1 tsk finhackad röd chili
färska basilikablad
½ liten vitlöksklyfta, pressad
2 droppar tabasco
1 tsk olivolja
saft av ½–1 lime
salt och nymald svartpeppar
TILL SERVERING:
1 hårdkokt ägg, skalat och delat
1 skiva rågbröd
BEREDNING:
1. Kör de finkrossade tomaterna med tomatbitar, paprika, gurka, chili, några basilikablad och vitlök i mixer. Smaka av med tabasco, olivolja, limesaft, salt och peppar. Låt gärna soppan stå och dra i kylen över natten.
2. Njut soppan kall tillsammans med det kokta ägget och en skiva bröd, gärna rostat.
Fler goda lunchrecept:
Pastasallad med ugnsbakade grönsaker
Bönsoppa med paprika
Rostad paprikasoppa
RECEPT & FOTO: ALL OVER PRESS
