Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Recept: Krispig chicken n' chips

11 okt, 2018
AvFemina
Denna rätt är en läcker variant på brittiska klassikern fish n' chips! Vill du spara tid kan du fuska lite och köpa färdig majonnäs som du kryddar upp med lite dijon och cayennepeppar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

CHICKEN & CHIPS

(4 personer)

4 kycklingfiléer av bröst eller lår

1 ägg

saft av 1/2 citron

1/2 tsk mycket finhackad rosmarin

700 g stor potatis (ev bakpotatis)

2 dl rapsolja

2 dl panko

salt och peppar

Tips!

Väljer du lårfilé – ett utmärkt val om man gillar saftigare kött – så putsa bort eventuellt fett och senor. Dela sedan varje lårfilé i två delar, inte i tre som när du använder bröstfilé.

MAJONNÄS:

2 äggulor

2 tsk dijonsenap

1 knivsudd kajennpeppar

2 dl rapsolja

1 msk vitvinsvinäger

salt och peppar

TILL SERVERING:

citron i klyftor

sallad

BEREDNING:

1. Vispa ägget med citronsaft och rosmarin.

2. Dela filéerna i 3 delar på längden och lägg ner i äggvispet. Skala och skär potatisen stavar, lägg stavarna i en skål med kallt vatten.

3. Gör majonnäsen: Rör äggulor med senap och kajennpeppar i en skål. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

4. Plocka upp potatisen ur vattnet och klappa den torr i en handduk. Hetta upp oljan till ca 160° och fritera potatisen tills den får en fin färg. Lägg över på hushållspapper och håll potatisen varm.

5. Vänd filéerna i pankon och stek dem sedan gyllenbruna i oljan. Krydda med salt och peppar.

6. Servera potatisen med filéerna, citron klyftor och majonnäsen. En fräsch krispig grön sallad är gott till.

Detta recept publicerades först i Femina nr 06/2018. 

Läs även: Recept: Thaikyckling med cashewnötter

Annons