LAX MED BLOMKÅLSSALLAD

(4 personer)

4 bitar laxfilé à ca 150 g

olivolja till stekning

salt och peppar

BLOMKÅLSSALLAD:

2 stora blomkålshuvuden

100 g parmesanost

1 knippa bredbladig persilja

200 g mandlar

DRESSING:

2–3 msk olivolja

saft av 1 citron

TILL SERVERING:

ev bröd

BEREDNING:

1. Börja med salladen. Ansa och skär bort stocken och de gröna bladen på blomkålen. Dela varje blomkåls- huvud i 4 bitar och skär dem i tunna skivor. Lägg ut blomkålsskivorna på ett stort fat. Strö över hyvlad parmesan. Toppa med hackad persilja och grovhackade mandlar.

2. Blanda olivolja med citronsaft till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

3. Stek laxbitarna i olivolja, 2–3 min på varje sida. Salta och peppra. Servera genast tillsammans med salladen och dressingen. En bit bröd är gott till.

RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS

Detta recept publicerades först i Femina nr 01/2019.

Testa även något av våra andra laxrecept:
Recept: Pasta med rökt lax och blomkålssallad

Lax med ägg och picklade senapsfrön

12 enkla recept med lax