recept torsk mandel

MANDELPANERAD TORSK

(4 personer)

2 ägg

100 g flagad mandel

50 g vetemjöl

4 bitar torskfilé à 150 g,

välj MSC-certifierad

smör till stekning

salt och nymalen peppar

LJUMMEN KÅLSALLAD:

1 litet blomkålshuvud

½ huvud savojkål

2 äpplen

50 g hasselnötter

saft och skal av 1 citron,

helst ekologisk

BEREDNING:

1. Vispa äggen i en djup tallrik. Lägg den flagade mandeln på en flat tallrik och mjölet på en annan flat tallrik. Vänd fisken först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i den flagade mandeln. Stek fisken i smör så den får fin färg runt om, ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.

2. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Stek dem gyllene i rikligt med smör. Salta och ställ åt sidan.

3. Ansa och grovhacka savoj-kålen och stek den i smör så den mjuknar men fortfarande har lite tuggmotstånd. Tärna äpplena fint och grovhacka nötterna. Blanda blomkål och savojkål med äpplen och nötter. Tillsätt saft och finrivet skal av citron. Servera genast till den panerade torsken.

Fler goda recept med torsk:

Ugnsbakad torsk med pepparrot och parmesan

Torsk med gräddkokt svartkål

Torskrygg med sotad purjolök

FOTO & RECEPT ALL OVER PRESS