MAXAD MACKA

(4 personer)

4 rejäla skivor gott surdegsbröd

4 msk olivolja

salt och peppar

4 msk majonnäs

2 tsk dijonsenap

2 förkokta rödbetor

1 rödlök

1 näve rucolasallad

ca 100 g getost

2 mogna mangor

2–3 msk flytande honung

1/2 dl rostad mandel

färska groddar

BEREDNING:

1. Ringla olivolja över brödskivorna och strö lite salt över. Rosta bröden i torr panna.

2. Blanda majonnäs och senap och bred det på brödskivorna.

3. Fördela skivade rödbetor, tunt skuren lök, rucola och getost på brödskivorna.

4. Skala och skiva mangon och fördela ovanpå getosten. Ringla honung över och ta ett par tag med svartpepparkvarnen över.

5. Toppa med rostad mandel och garnera med någon typ av groddar.

Sugen på fler mackor? Testa dessa 5 trendmackor som går att variera i all oändlighet, 6 varma mackor med guldkant eller läs om vilken typ av kvällsmacka du bör äta enligt forskare.

Detta recept publicerades först i Femina nr 04/2019. 

RECEPT: JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO: PETER KAM

Läs även:

3 små smörgåsar – pintxos!