Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Recept: Pannacotta med Ahlgrens bilar

02 jun, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Pannacotta är en favorit hos både stora och små. Har du testat att göra den med Ahlgrens bilar? Eftersom bilarna innehåller gelatin behöver du bara tillsätta grädde för att få till en bra konsistens.
Annons
Ett tips är att garnera med färska jordgubbar. Foto: IBL/Shutterstock

Den här efterrätten är en riktig klassiker som fungerar lika bra till barnen som till de vuxna. Den är väldigt enkel att göra och kräver bara två ingredienser. Däremot behöver du göra i ordning den i god tid innan servering eftersom de olika lagerna behöver tid på sig att stelna.

Pannacotta med Ahlgrens bilar:

Portioner: 4 st

Tid: 5-10 minuter, inkl. stelning: cirka 6 timmar

Du behöver:

25 rosa Ahlgrens bilar

25 vita Ahlgrens bilar

25 gröna Ahlgrens bilar

6 dl grädde

Gör så här:

1. Koka samman första färgen med 2 dl grädde.

2. När bilarna och grädden har smält samman häller du i smeten i ett glas.

3. Låt glaset stå i kylen och svalna (tar cirka 2 timmar).

4. Upprepa proceduren med resterande bilar tills du har tre olika lager.

5. Förvara i kylen och servera gärna med någon topping, till exempel Ahlgrens bilar, färska jordgubbar eller krossad Daim.

Tips! Förstärk färgerna med hjälp av rosa och grön karamellfärg. 

Annons