recept piggvar med päron

PIGGVAR MED PÄRON & FÄNKÅLSSALLAD

(6 personer)

6 skivor pancetta, italienskt

rimmat och lufttorkat sidfläsk

600 g piggvar, skinnfri

salt och nymald peppar

2 msk olivolja + 15 g smör

PÄRON- OCH FÄNKÅLSSALLAD:

2 päron

1 fänkål

1 liten knippa färsk mynta

DRESSING:

4 msk hasselnötsolja

saft av ¼ citron

BEREDNING:

1. Värm ugnen till 180°.

2. Lägg ut pancettan på bakpappersklädd plåt och rosta den spröd i den varma ugnen, ca 7 min. Låt svalna och rinna av på hushållspapper.

3. Gör salladen: Skär päronen i tunna båtar och fänkålen i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda päron och fänkål med myntablad. Rör ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner den i salladen.

4. Dela fisken i 6 lika stora bitar. Salta och peppra.

5. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fiskbitarna i 2–3 min på varje sida.

6. Fördela fisken på 6 tallrikar. Toppa med pancettan i bitar och fördela salladen bredvid. Garnera gärna med några extra myntablad.

recept på piggvar

Tips!

Enligt WWF:s rekommendationer ska man välja piggvar som är odlad i Spanien eller Frankrike eller fiskad i Nordsjön. Det går också utmärkt att ersätta piggvar med annan vit och fast fisk.

 

Fler goda recept med fisk:

7 goda recept med torsk – till vardag om fest

Torsk med gräddkokt svartkål

Våra bästa recept med lax

RECEPT CAMILLA ZARAH LAWES

FOTO JOHNÈR OCH COLUMBUS LETH/ALL OVER PRESS