Somriga drinkar recept.
Svenska kändisar när de var yngre
0:39

Efter reklamen: Svenska kändisar när de var yngre

(0:39)

Slå på ljud

Recept på somriga drinkar med rabarber, fläder och gurka

Somrig drink recept: Rabarber sour

Somrig drink recept på rabarber sour.

Fin rosa färg får vår sour-drink av rabarber.Click to add image caption

columbus leth

1 glas

1 handfull istärningar

drygt ½ dl rabarberlag

4 cl vodka

2 cl citronsaft

1 äggvita

rabarbersockerlag

300 g rabarber

3 dl kallt vatten

300 g (ca 3 ¼ dl) strösocker

Till servering

3 droppar angostura bitter

1 stjälk röd oxalis

Gör så här

1. Börja med rabarbersockerlagen. Skölj rabarbern och skär i tjocka skivor. Lägg i en kastrull ihop med vatten och socker och låt sjuda i 10–15 minuter. Stäng av värmen och låt dra i ytterligare 10–15 minuter. Sila av lagen och låt svalna helt, ­gärna över natten.

2. Fyll en shaker med is. Häll på rabarberlag, vodka, citronsaft och äggvita och skaka ordentligt i ½ minut.

3. Sila ner drinken i ett kylt glas. Droppa i angostura, garnera med oxalis och servera genast.

Chefredaktören: 4 ekologiska viner du inte får missa

Somrig drink recept: Gurk-gin spritz

Somrig drink, drinkrecept på gurk-gin spritz.

Härligt klargrön och klorofyllfylld drink med frisk smak av gurka och mynta.

columbus leth

2 glas

1 gurka

1 citron

1 näve färsk mynta

2 cl sockerlag

2 nävar istärningar

8 cl gin

2 dl prosecco

Garnering

skivor av gurka

mynta

sockerlag

1 dl socker

1 ½ dl vatten

Gör så här

1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Låt socker­lagen ­svalna helt.

2. Skala gurkan och skär i stora bitar. Pressa saften ur citronen och plocka myntan grovt. Lägg allt i en blender och mixa i en minut.

3. Fyll två glas med is och häll 4 cl gin i vardera. Sila den mixade gurksaften över och toppa med prosecco.

4. Garnera med gurkskivor och mynta och servera genast.

Somrig drink recept: Fläderblomsmojito

Somrig drink recept fläderblomsmojito

Köp färdig flädersaft eller koka själv. Ger underbart blommig smak i drinken.

columbus leth

1 glas

1 näve färsk mynta

½ ekologisk lime

1 handfull istärningar

6 cl ljus rom

6 cl koncentrerad fläderblomssaft

kolsyrat vatten

Gör så här

1. Lägg myntabladen i ett tjockbottnat glas. Skölj limen och skär i små klyftor och lägg i glaset.

2. Mosa med en drinkmuddlare, eller ­skaftet på en kraftig slev.

3. Fyll upp glaset med is. Häll på rom och fläderblomssaft, toppa med vatten och servera genast.

Spara den kokta ­rabarbern och toppa ­frukostyoghurten med den.

Mest läst