Recept på Upside down-kaka

UPSIDE-DOWN-KAKA

(6–8 personer)

190 g mjukt smör

175 g fint rörsocker (ca 2 dl)

3 ägg

50 g mandelmassa

200 g vetemjöl (ca 3¹/³ dl)

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

FYLLNING:

30 g smör

250 g blåbär

BEREDNING:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget.

3. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnen och rör ner den i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten. Vispa samman.

4. Smöra en springform, ca 20 cm i Ø, och strö den med strösocker. Tärna smöret smått och fördela tärningarna i formen tillsammans med blåbären. Fördela smeten över.

5. Ställ in i den varma ugnen och grädda i 50– 60 min. Låt kakan svalna innan den stjälps ur formen upp och ner. Servera.

upside down-kaka

Fler goda fikarecept:

Madeleinekakor

Citronkaka med chiafrön

Klassiska syltkakor

Peanut butter cookies

Kanelbullar

 

FOTO & RECEPT: ALL OVER PRESS