Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Recept: Upside down-kaka med mandelmassa och blåbär

30 aug, 2018
AvFemina
Recept på Upside down-kaka
Lättbakad och förföriskt god. Om man önskar passar en kula god vaniljglass till, men det behövs inte.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

UPSIDE-DOWN-KAKA

(6–8 personer)

190 g mjukt smör

175 g fint rörsocker (ca 2 dl)

3 ägg

50 g mandelmassa

200 g vetemjöl (ca 3¹/³ dl)

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

FYLLNING:

30 g smör

250 g blåbär

BEREDNING:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget.

3. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnen och rör ner den i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten. Vispa samman.

4. Smöra en springform, ca 20 cm i Ø, och strö den med strösocker. Tärna smöret smått och fördela tärningarna i formen tillsammans med blåbären. Fördela smeten över.

5. Ställ in i den varma ugnen och grädda i 50– 60 min. Låt kakan svalna innan den stjälps ur formen upp och ner. Servera.

upside down-kaka

Fler goda fikarecept:

Madeleinekakor

Citronkaka med chiafrön

Klassiska syltkakor

Peanut butter cookies

Kanelbullar

 

FOTO & RECEPT: ALL OVER PRESS

Annons