Recept: Upside down-kaka med mandelmassa och blåbär
UPSIDE-DOWN-KAKA
(6–8 personer)
190 g mjukt smör
175 g fint rörsocker (ca 2 dl)
3 ägg
50 g mandelmassa
200 g vetemjöl (ca 3¹/³ dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
FYLLNING:
30 g smör
250 g blåbär
BEREDNING:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget.
3. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnen och rör ner den i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten. Vispa samman.
4. Smöra en springform, ca 20 cm i Ø, och strö den med strösocker. Tärna smöret smått och fördela tärningarna i formen tillsammans med blåbären. Fördela smeten över.
5. Ställ in i den varma ugnen och grädda i 50– 60 min. Låt kakan svalna innan den stjälps ur formen upp och ner. Servera.
Fler goda fikarecept:
Citronkaka med chiafrön
Klassiska syltkakor
Peanut butter cookies
Kanelbullar
FOTO & RECEPT: ALL OVER PRESS