(4 personer)
4 stora kokta rödbetor
4 kokta potatisar
1 gul lök
1 1⁄2 dl vete- eller sojamjöl
1 tsk örtsalt
1 pressad eller finhackad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
olja till stekning

Fetaostkeso
60 g fetaost
1 dl keso

Till servering
blandsallad
2 msk vinägrett
1 msk klippt smörgåskrasse
ev pitabröd

Beredning:

Skala och riv rödbetor och potatis. Blanda rivet med finhackad lök, mjöl, salt, riven vitlök och sambal oelek. Forma massan till platta, tunna biffar och stek dem på mycket svag värme i olja. Stek gärna ett litet prov – blir biffarna för lösa, tillsätt lite mer mjöl. Smula fetaosten och blanda med keson. Skölj salladen och blanda med vinägretten. Lägg upp biffarna på tallrik, toppa med fetaostkeso och krasse och servera med sallad. Är gästerna hungriga passar pitabröd bra till.

Av Malin Söderström