Nu har sommarvärmen rullat in över hela Sverige och i takt med den rullar också rosétrucken ut på vägarna igen. Den har redan hunnit stanna till på tapasrestaurangen Smak i Falun och på Elitloppet, men det finns många stopp kvar att spana in.

Rosétrucken är som det låter, en bil som kommer med rosévin och främst gästar passande uteserveringar för att sätta en sydfransk prägel på stämningen. Du kan också, som privatperson eller företag, hyra in rosétrucken till din fest eller ert event.

– Det är jättekul att rosétrucken är tillbaka igen och att så många redan frågat vart man kan hitta den i sommar, säger Therese Carlsson, Trade Marketing Manager på Arvid Nordquist som är den svenska importören för Chateau de Berne.

Bild från Rosétruckens Instagram.

Ja, visst är Provence alltid en bra idé! Bild från rosétruckens Instagram.

På turné fram till slutet på augusti

Det är Provenceproducenten Chateau de Berne som i samarbete med vinimportören och kaffeproducenten Arvid Nordquist har dragit igång projektet som gjorde succé under förra sommarens roséturné.

– I år utökar vi dessutom möjligheten till att addera två helt nya roséer från Chateau de Berne som för tillfället endast finns tillgängligt på restaurang: Romance rosé som är ett lite fruktigare rosévin och Saint Roux le Pigeonnier, en Côtes-de-Provence från Chateau de Bernes ekologiska vingård Château Saint Roux.

Möjligheten finns också att prova rosé från det franska kooperativet Foncalieu som har med sitt storsäljande vin Puy Cheri.

Här stannar rosétrucken sommaren 2019

  • 18–24 juni Grand Hotel Saltsjöbaden
  • 25 juni-3 juli Waxholm Hotel
  • 5–14 juli Djurönäset
  • 19–21 juli Gripsholms Världshus under NM i foodtrucks
  • 2–4 augusti Västerport i Varberg
  • 23–25 augusti Vår Gård Saltsjöbaden

Turnéplanen kommer att uppdateras under hela sommaren, så håll koll på rosetruck.se för att inte missa om den parkerar i din närhet.

 

Läs mer:

De bästa rosévinerna 2019

Bjud på glitterdrinkar i sommar – så gör du!

Vin till dörren! Systembolaget satsar på hemkörning

Mest läst