Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så föredrar psykopater att dricka sitt kaffe – forskarna avslöjar

04 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKniel Synnatzschke/TT.
Kvinna dricker kaffe.
Vi är många som älskar – och är mer eller mindre beroende av – kaffe, men hur man dricker sitt kaffe kan variera mycket.
Nu visar forskning att många psykopater helst dricker sitt kaffe helt svart, medan en preferens att dricka sött kaffe kan tyda på att man är hjälpsam, skriver The Mirror.
Annons
5 saker du inte visste om kaffeBrand logo
5 saker du inte visste om kaffe

Kaffe är en viktig dryck för många människor världen över.

Oavsett om man föredrar att dricka den i form av en krämig latte eller en stekhet espresso, så är det en dryck många känner att de inte klarar sig utan på daglig basis.

Nu har det forskats på vad ens kaffepreferenser kan säga om en – och resultatet visar att kaffesmak och personlighet kan hänga ihop, skriver The Mirror.

Man ser till exempel att det bland psykopater är vanligast att tycka om helt svart kaffe, medan personer som drick sött och mjölkigt kaffe ofta är mer medgörliga och tycker om att hjälpa andra. Det betyder dock inte att man är psykopat för att man gillar svart kaffe, eller inte kan vara psykopat för att man helst dricker latte.

Annons

Sadister tycker mer om bittra smaker

I undersökningen har man frågat 1000 personer i Österrike, där de medverkande fått ranka sina preferenser inom mat och dryck på en sexgradig skala, innan de gjorde ett test där man identifierade deras personlighetstyper.

Forskarna kan se att ju fler bittra smaker man tycker om, desto mörkare är ens personlighetsdrag.

”Forskningen har visar att bittra smakpreferenser är associerade med med framträdande illvilliga personlighetsdrag, speciellt gällande vardaglig sadism”, skriver forskarna Christina Sagioglou och Tobias Greiemeyer.

Det här är inte första studien med liknande resultat. Tidigare har man slagit fast att personer som tycker om att äta söta saker ofta är mer behjälpliga mot sina medmänniskor.

Annons