Så gör du havregrynsgröt med banan och jordnötskräm

  • AvLinn Grubbström
  • FotografPeter Kam, Martin Tanggaard
Havregrynsgröt med banan och jordnötskräm.
Havregrynsgröt är alltid gott, testa ha banan och jordnötskräm till. Perfekt till frukost eller brunch.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Overnight oats med hasselnötter och choklad

Brand logo
Overnight oats med hasselnötter och choklad

Havregrynsgröt med banan och jordnötskräm

4 personer

Havregrynsgröt med banan och jordnötskräm.
Den goda toppingen ger den klassiska havregrynsgröten en lyxig touch.

3 ¼ dl havregryn

4 dl vatten

4 dl mandelmjölk

1 msk salt

½ tsk stött kardemumma

topping

4 bananer

10 g mörk choklad

15 g smör

1 msk jordnötssmör

1 ½ dl yoghurt

1 lime

3 msk hackade rostade hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Koka havregryn, vatten, mandelmjölk, salt och kardemumma under omrörning. Gröten ska bli krämig.

2. Dela bananerna på mitten och halvera dem på längden. Hacka chokladen grovt. Smält smör i en stekpanna och strö choklad över bananerna. Stek bananerna i 2–3 minuter på varje sida.

3. Vispa upp jordnötssmör, yoghurt och lite limesaft till en kräm. Fördela bananer och kräm på toppen av gröten. Hacka nötterna grovt och strössla dem över anrättningen.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Ekohemmet: 3 saker du kan göra med kaffesump

Brand logo
Ekohemmet: 3 saker du kan göra med kaffesump