Havregrynsgröt med banan och jordnötskräm
4 personer

Den goda toppingen ger den klassiska havregrynsgröten en lyxig touch.
Peter Kam3 ¼ dl havregryn
4 dl vatten
4 dl mandelmjölk
1 msk salt
½ tsk stött kardemumma
topping
4 bananer
10 g mörk choklad
15 g smör
1 msk jordnötssmör
1 ½ dl yoghurt
1 lime
3 msk hackade rostade hasselnötter
GÖR SÅ HÄR
1. Koka havregryn, vatten, mandelmjölk, salt och kardemumma under omrörning. Gröten ska bli krämig.
2. Dela bananerna på mitten och halvera dem på längden. Hacka chokladen grovt. Smält smör i en stekpanna och strö choklad över bananerna. Stek bananerna i 2–3 minuter på varje sida.
3. Vispa upp jordnötssmör, yoghurt och lite limesaft till en kräm. Fördela bananer och kräm på toppen av gröten. Hacka nötterna grovt och strössla dem över anrättningen.