Laxfilé med blomkålspuré.

Stine Christiansen
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan
1:02

Efter reklamen: 4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

(1:02)

Slå på ljud

Laxfilé med blomkålspuré

4 personer

Laxfilé med blomkålspuré.

Vindruvor skapar en spännande smakkombination tillsammans med brysselkålen och broccolin.

Stine Christiansen

4 laxfiléer

smör, till stekning

salt och färskmalen svartpeppar

blomkålspuré

400 g blomkål

1 schalottenlök

½ liter färdig grönsaksbuljong

2 dl crème fraiche

salt och färskmalen svartpeppar

sauterad brysselkål

400 g brysselkål

200 g broccoli eller sparrisbroccoli

200 g kärnfria gröna druvor

50 g mandlar

smör, till stekning

GÖR SÅ HÄR

1. Börja med blomkålspurén: Dela blom­kålen i små buketter. Skala och hacka löken. Koka blomkål och lök i grönsaks­buljongen under lock i 15 minuter. Häll av buljongen, tillsätt crème fraiche och mixa med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

2. Stek laxfiléerna i smör i 4–5 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.

3. Ansa brysselkålen, skär sedan i skivor. Skölj broccoli och druvor. Grovhacka ­mandeln. Stek brysselkålen och broccolin i smör på hög värme i 3–4 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt druvorna och hackad mandel, fräs några minuter till.

4. Bred ut blomkålscrèmen på tallrikar och fördela de varma grönsakerna ovanpå. Lägg laxen på toppen och servera genast.

Mest läst