Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Så lagar du extra fluffiga amerikanska pannkakor med bär

30 jan, 2023
AvLinn Grubbström
FotografPeter Kam, Martin Tanggaard
Amerikanska pannkakor med färska bär.
Få till riktigt goda fluffiga amerikanska pannkakor med detta recept.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Frukostälskare? 6 anledningar att fortsätta med vananBrand logo
Frukostälskare? 6 anledningar att fortsätta med vanan

Amerikanska pannkakor med färska bär

20 små pannkakor

Amerikanska pannkakor med färska bär.
Med mineralvatten i smeten blir pann­kakorna extra fluffiga.

75 g smör

1 ägg

1 dl vispgrädde

2 dl mineralvatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 msk strösocker

till servering

3 msk lönnsirap

200 g färska bär

GÖR SÅ HÄR

1. Smält 50 g smör i en stekpanna. Vispa ihop smör, ägg och grädde med elvisp. Tillsätt mineralvattnet. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål och vänd sedan ner i smeten.

2. Låt smeten vila i 20 minuter. Stek pannkakorna i återstående delen smör i en varm stekpanna. Servera de gyllene pannkakorna med lönnsirap och bär.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons